Om Nils-Erik Norrby

 

Nils-Erik Norrby

 

Jag som driver Forshult Ekologiutbildningar heter Nils-Erik Norrby, är biolog och frilansjournalist. Jag är sedan 2008 bosatt i Visby, dit jag flyttade för att läsa vid dåvarande Högskolan på Gotland.

Jag växte upp i Oskarshamn och jag håller fortfarande kontakten med hemorten. Det småländska skogs- och jordbrukslandskapet betyder mycket för mig.

Inspirationen till namnet Forshult kommer från Forshultesjön i Oskarshamns kommun, en insjö som på många sätt varit grunden för och fortfarande är en viktig del i mitt miljöengagemang.

Både på Gotland och i Oskarshamn finns många människor som ofta i det tysta jobbar med miljö- och kulturfrågor och som bidrar till att bevara och utveckla stora kulturhistoriska värden. Många gånger är deras engagemang okänt utanför hemorten, fast det arbete som görs skulle kunna inspirera människor på andra platser i landet. I mitt skrivande som frilansjournalist försöker jag bidra till detta.

Jag genomför också guidade turer för den som vill lära sig mer om de rika, men ofta okända, natur- och kulturmiljöer som finns i eller nära tätorter, inte minst i trädgårdar från tiden kring sekelskiftet 1900.

 


 

Nils-Erik Norrby

Besök & post-adress:

Strandvägen 1, 621 57  Visby  -Sweden

Kontakt:

mobil:   +46 (0)72 – 525 18 48
e-post:   nils-erik [a] forshult.nu